عسل درمانی

درمان و مراقبت با عسل

عسل درمانی

درمان و مراقبت با عسل

من در این وبلاگ میخواهم روش های پیشگیری و درمان بیماری مشکلات دیگر را با عسل به شما آموزش دهم با من همراه باشید

طبقه بندی موضوعی

پخت مربا با عسل!!!؟

چهارشنبه, ۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۰۹:۳۹ ق.ظ

آیا پخت مربا با عسل کار درستی می‌باشد؟

مربای به با عسل نوعی مربای رژیمی است که در آن عطر و طعم به پخته با دارچین، هل و گلاب عجین شده است. طرز تهیه مربای به با عسل نکاتی دارد که آگاهی از این نکات در ایجاد طعم دلپذیر و رنگ زیبای بسیار تاثیرگذار است.

 مربای به را بهتر است با به زرد و رسیده درست کرد، زیرا عطر قوی‌تری دارد؛ به سبز پرآب است و برای خورش مناسب‌تر است. مربای به با عسل یک نوع مربای رژیمی و مناسب افرادی است که نمی‌توانند از شکر استفاده کنند. در تهیه این مربا به جای شکر از عسل استفاده می‌شود، بنابراین برای صبحانه‌ی کودکان نیز سالم و مغذی است. در ادامه با طرز تهیه این مربای خوشمزه آشنا می‌شوید.

میوه به سرشار از ویتامین‌های A ، B و C است و ۱۰۰ گرم آن ۱۱۲ کالری انرژی تولید می‌کند. این میوه مقوی و پرخاصیت در تهیه غذا‌هایی مانند “خورشت به با آلو” استفاده می‌شود. به از جمله میوه‌های صمغ دار (پکتین دار) است که شیرینی و ترشی آن زیاد نیست و از جوشاندن دانه‌ی آن لعاب خالصی به دست می‌آید که می‌توان آن را برای جبران کمبود لعاب مربا به کار برد.

طرز تهیه مربای به با عسل

مواد لازم مربای به با عسل :

به ۱ کیلوگرم
عسل ۳۰۰ گرم
چوب دارچین ۲ تکه کوچک
هل ساییده ۱ قاشق چایخوری
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱-۲ قاشق غذاخوری

 

مربای به با عسل

 

دستور تهیه مربای به با عسل :

روی پوست به پرز‌هایی وجود دارد که با شستن میوه به راحتی از بین می‌رود. به منظور آماده کردن به برای طبخ، ابتدا آن را شسته، پوست بگیرید و از طول به دو نیم تقسیم کنید. سپس با قاشق هسته‌های آن را خارج کنید.
به را به قطعات مکعبی کوچک به ابعاد یک سانتی‌متر برش بزنید.
پوست و تخم به را در کیسه ململ ببندید و در یک لیتر آب روی حرارت ملایم بجوشانید تا حجم آب نصف شود، سپس کیسه را درآورید و فشار دهید.
آب به دانه را در یک دیگ مسی بریزید و قطعات به را به دیگ مسی اضافه کنید، دیگ را روی حرارت متوسط قرار دهید و فرصت دهید به پخته و نرم شود، ولی له نشود.
پس از اینکه به پخت، عسل، چوب دارچین، هل، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید.
حرارت را کم کنید، درب دیگ را ببندید و بگذارید مربا ریز جوش بزند تا رنگ بگیرد و شهد آن قوام آید.
پس از اینکه مربا قوام آمد و شهد آن غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید، روی درب دیگ، دمی قرار دهید و درب آن را ببندید.
پس از حدود ۱۰ ساعت، دمی را برداشته و مربا را در بطری‌های شیشه‌ای دردار با گنجایش یک لیوان بریزید.
مربای به با عسل را پس از ریختن در بطری در یخچال نگهداری کنید.

چند نکته در طرز تهیه مربای به با عسل :

برای تهیه مربای به میوه‌های درشت و سالم را انتخاب کنید و پوست گرفتن و خرد کردن آن را در آخرین لحظه‌ی پیش از پختن انجام دهید. زیرا نگهداری به پوست گرفته و خرد شده در هوای آزاد باعث خراب شدن رنگ آن می‌شود. البته به را می‌توانید در آب سردی که چند قاشق آبلیمو به آن زده شده تا یکی دو ساعت نگه داری کنید، بدون آنکه رنگ آن تیره شود.
پختن مربای به در دیگ مسی باعث خوشرنگ‌تر شدن مربا خواهد شد.
برای پختن مربای به بهتر است از دیگ پهن و کم عمق استفاده کنید، زیرا عمل تبخیر در آن زودتر انجام می‌گیرد. در چنین دیگی شهد مربا زودتر قوام می‌آید و رنگ و مزه میوه، بهتر حفظ می‌شود.
نشانه قوام آمدن مربا این است که اگر چند قطره از شهد آن را در بشقاب چینی سرد بریزید و بشقاب را خم کنید، شهد روی بشقاب راه نمی‌افتد.
افزودن آبلیمو به مربای به علاوه بر ایجاد مزه مطبوع، آستانه تبلور را بالا برده و مانع شکرک زدن مربا می‌شود.
شهد مربایی که قوام نیامده باشد، شل است و ممکن است کپک بزند، مربای کپک زده را باید جوشاند تا قوام آید.
شهد اضافی مربا را می‌توانید با کمی آبلیمو بجوشانید و به این ترتیب شربت به لیمو درست کنید. میزان آبلیمو را با چشیدن شربت اندازه کنید.
در صورتی که در میان به‌های خریداری شده تعدادی نرسیده و سبز رنگ وجود دارد، آن‌ها را در دمای محیط نگهداری کنید تا برسند.
به میوه‌ای معطر از خانواده سیب است که هرچند خام آن نیز خوردنی است ولی معمولا، پخته آن به صورت مربا و یا در غذا‌هایی مانند خورش مصرف می‌شود. مربای به با عسل از جمله مربا‌های خوش طعم و عطری است که وجود عسل در ترکیب آن باعث افزایش خواص بی نظیری شده که می‌تواند برای همه افراد مفید باشد.

 

و اما آیا حرارت دادن عسل کار درستی است؟

پخت و پز با عسل سبب می شود که بسیاری از مواد مغذی آن از بین برود. حتی اگر شما هم با تغییرات شیمیایی عسل آشنا نباشید، آشپزی کردن با عسل را کنار بگذارید. بیشتر مواد مغذی موجود در عسل تحت حرارت، خاصیت خود را از دست می دهند. از جمله پروبیوتیک ها که بخش بزرگی از خواص عسل هستند، خواص آن ها زمانی که تحت حرارت و گرما قرار می گیرد تقریبا به صفر درصد می رسد.
بیشتر عسل های تولید شده که در فروشگاه ها به فروش می رسند، در معرض حرارت قرار گرفته اند. شما سعی کنید عسلی تهیه کنید که این روند را طی نکرده باشد. یعنی عسل خام بخرید.
توجیه متخصصان در این باره این گونه است که حرارت دادن عسل موجب دشواری هضم آن و تبدیل آن به مواد لزج و چسبناکی می شود که با چسبیدن به غشای موکوسی، مجاری بدن را مسدود می کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به مضررات حرارت دادن عسل به مقاله عسل حرارت دیده مضر است؟ مراجعه کنید.

  • علی جرجانی

عسل

مربا

پخت مربا با عسل

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی