عسل درمانی

درمان و مراقبت با عسل

عسل درمانی

درمان و مراقبت با عسل

من در این وبلاگ میخواهم روش های پیشگیری و درمان بیماری مشکلات دیگر را با عسل به شما آموزش دهم با من همراه باشید

طبقه بندی موضوعی

درمان رفلاکس معده با عسل

شنبه, ۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۳۰ ق.ظ

بیماری رفلاکس اسید معده چیست؟

رفلاکس اسید معده که به رفلاکس گاسترواسوفاژیال (GERD) یا زخم پپتیک نیز شناخته می‌شود، یکی از رایج‌ترین مسائل، بر بنیاد اظهارات مجلس ملی سلامت آمریکا، سالانه ۲۵ میلیون آمریکایی را مبتلا می‌کند. اغلب بطور اشتباه تصور می‌شود که رفلاکس اسید معده، برآمده از فرآوری بیش از زیاد اسید در معده افراد است، که به تجویز و مصرف داروهای مسدود کننده ترشح اسید مثل بازدارنده‌های پمپاژ پروتونی منجر میگردد.

با اینکه، رفلاکس اسید معده به راستی برآمده از نابسامانی عملکرد اسفینکتر اسوفاژیال تحتانی (LES) است که مایه ایجاد جریان برگشتی اسید از معده به داخل مری شده و موجب «سوزش معده» می‌شود که به شکل ایجاد حس سوزش دردناک در پس قفسه سینه نمود پیدا می‌کند. معمولی ترین انگیزه ها برای بروز نارسایی عملکرد LES شامل فتق حجاب حاجز، عفونت بوسیله هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) و تولید مختصر اسید هیدروکلریک (اسید معده) می‌شود. با این حال، به کارگیری داروهایی جهت «مسدودسازی» تولید اسید معده در مدت طولانی باعث کاهش مقدار اسید معده شده و می‌تواند عواقب فاجعه‌باری برای سلامتی داشته باشد.

فعالیت های روزانه شخص را برهم می زند.

ابراهیم دریانی، فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران با اشاره با اینکه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی رفلاکس است، افزود: افراد زیادی از ترش کردن، برگشت اسید به دهان و احساس تلخی دهان شکایت می کنند. این بیماری به دلیل نقص عملکرد دریچه‌ تحتانی مری و آسیب مخاط که مانع از برگشت اسید معده شده به وجود می آید.

قرص های ضدبارداری موجب رفلاکس می شوند

یک فوق‌تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه مصرف برخی داروها در ایجاد رفلاکس معده موثر است، افزود: قرص‌های خواب آور، قرص های هورمونی به ویژه داروهای ضدبارداری مورد مصرف خانم ها، داروهای ضدفشار خون و پروپرانولول، قرص های بیماران مبتلا به آسم موجب رفلاکس می‌شوند.
وی با اشاره چاقی و ایجاد رفلاکس اظهار داشت: چاقی به خصوص در نوع شکمی به دلیل فشار به معده موجب بازگشت اسید معده به مری و رفلاکسمی شود. علاوه بر این در افرادی که به آسم مبتلا هستند رفلاکس یا ترش کردن بیشتر بروز می کند.

دلایل بروز رفلاکس اسید معده چیست؟

یک دلیل شایع در بیماری رفلاکس اسید به یک اختلال معده بر می گردد، که فتق هیاتال نامیده می شود این رخداد زمانی می افتد که قسمت فوقانی شکم و LES به بالای دیافراگم جنبش کند، عضله ای که شکم را از قفسه سینه جدا می کند به طور معمول، دیافراگم، اسید معده را در شکم نگه میدارد اما اگر یک فتق هیاتال داشته باشید، اسید می تواند به مری نفوذ کند و باعث علائم رفلاکس اسید شود سایر عوامل مشترک برای مرض رفلاکس اسید، شامل موارد ذیل است:

  • مصرف وعده های غذایی بزرگ و دراز کشیدن پس از آن
  • اضافه وزن
  • مصرف یک وعده غذایی سنگین و دراز کشیدن بر روی پشت و یا خم شدن
  • مصرف تنقلات پیش از خواب
  • مصرف غذاهای خاص، همانند مرکبات، گوجه فرنگی، شکلات، نعناع، ​​سیر، پیاز، یا غذاهای تند و چرب
  • مصرف بعضی نوشیدنی ها مانند:الکل، نوشابه های گازدار، قهوه یا چای
  • کشیدن سیگار
  • حاملگی
  • مصرف آسپیرین، ایبوپروفن، مسکن (دارو) یا داروهای فشار خون

 

علائم و نشانه های بیماری رفلاکس معده چیست؟

علائم رایج رفلکس اسید عبارتند از:

  • سوزش سر دل: درد و ناراحتی که امکان دارد از شکم به قفسه سینه و یا حتی به گلو برسد.
  • رگورژیتی: اسیدی تلخ که به گلو یا دهان باز میگردد.
  • دیسفاژی: باریک شدن مری که باعث میشود، احساس کنید غذا در گلو گیر کرده

    نشانه های دیگر ریفلاکس اسید عبارتند از:

  • پف کردن
  • مدفوع خونی یا سیاه یا استفراغ خونی
  • لرزیدن
  • سقط جنین
  • حالت تهوع
  • کاهش وزن بدون علت
  • سرماخوردگی، سرفه خشک، خفگی، یا گلودرد مزمن

درمان رفلاکس معده با عسل طبیعی

اگر برای درمان رفلاکس معده میخواهید از عسل استفاده کنید، این نکته باید حتما رعایت شود که منظور از عسل در اینجا عسل خام و طبیعی است، یعنی عسل ها علاوه بر اینکه باید خالص و طبیعی باشند، باید حرارت ندیده باشند. زیرا حرارت دادن عسل باعث از بین رفتن خواص آن می‌شود.

  • توصیه می شود برای درمان رفلاکس معده با عسل، افراد مبتلا به رفلاکس پیش از خوردن هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنند. می توانید عسل را با مقداری نان مصرف کنید، اما حدود ۲۰ دقیقه بعد از مصرف مایعات و آب پرهیز کنید، زیرا کارایی عسل را برای درمان رفلاکس کاهش می دهد، چون آب سبب رقیق شدن عسل و ناچیز شدن کارایی آن می شود.
  • یک قاشق چای خوری از پودر شنبلیله را بجوشانید و ناشتا بنوشید، بعد از آن یک قاشق غذاخوری عسل مصرف کنید.
  • یک لیوان ماست را همراه با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کرده و روزانه ۳ بار بنوشید. اسید معده را به شدت کاهش می دهد و دیگر از ترش کردن معده اثری دیده نخواهد شد.
  • سه پره سیر را با چوب کبریت سوراخ کنید و ناشتا ببلعید تا با معده فعل و انفعال داشته باشد. برای مفید واقع شدن این امر باید حتما سیرها را سوراخ کنید چون در غیر این صورت فایده ای نخواهد داشت. پس از خوردن سیرها یک فنجان شنبلیله (به مقدار دو قاشق مربا خوری) بجوشانید و با عسل طبیعی شیرین کنید
  • برای درمان رفلاکس معده با عسل این ترکیب را همراه با ده قطره روغن سیاه دانه به مدت یک هفته بنوشید. پس از مصرف این ترکیب نه تنها فقط دردهای معده و ترشی آن را احساس نمی کنید، بلکه آن را یک داروی مفید و موثر برای دردهای معده و روده خواهید دید.

 

 

درمان رفلاکس معده با عسل

درمان رفلاکس معده با عسل و سرکه سیب

در حالی که برای فردی که مبتلا به سوزش معده است، مصرف غذاهای دارای اسید بالا، به نوعی غیرمنطقی و غیرعادی به نظر می‌رسد، بسیاری از افراد به اثربخشی مخلوط عسل و سرکه سیب اعتقاد دارند و آن را به عنوان یکی از بهترین داروهای طبیعی برای درمان رفلاکس اسید معده می‌شناسند. نظریات مختلفی درباره نحوه عملکرد این معجون وجود دارند. برخی بر این باورند که این معجون به متعادل‌سازی نسبت pH اسیدی-بازی درون بدن کمک کرده و با هرگونه عفونت باکتریایی درون معده مبارزه می‌کند.

 

نحوه مصرف:

برخی متخصصین توضیح می‌دهند که در مواردی که میزان تولید اسید معده در فرد ناکافی است (همان طور که در پاراگراف قبلی توضیح داده شد)، مصرف یک قاشق غذاخوری سرکه سیب تصفیه نشده که درون یک لیوان آب مخلوط شده است، به تکمیل و جبران کمبود مقدار اسید معده کمک می‌کند. دکتر دی.سی.

جارویس در کتاب معروف خود «طب سنتی» عنوان می‌کند که: کتاب «راهنمای دکتر ورمونت برای سلامتی»، مصرف سرکه سیب را به عنوان داروی جایگزین قوی جهت از بین بردن باکتری‌های مضر در موارد رفلاکس اسید معده در سیستم گوارشی توصیه می‌کند و اعلام می‌کند که مخلوط نمودن سرکه سیب با عسل می‌تواند قدرت ترمیمی سرکه را تقویت نماید.

برای بازیابی عملکرد و تعادل طبیعی معده، باید باید از خوردن قندها و غذاهای فرآوری شده زیاد که به عدم تعامل باکتریایی در معده و روده می‌شوند خودداری کرد. سبزیجات باید به مقدار زیاد مصرف شوند. نوشیدنی سنتی عسل و زنجبیل نیز برای غلبه بر باکتری هلیکوباکتر و درمان بیماری‌های معده مفید است. برای این منظور، سه تکه ریشه زنجبیل تازه را به مدت حدود ۳۰ دقیقه درون دو فنجان آب گرم خیسانده و پیش از هر وعده غذایی میل کنید.

 

چگونه می شود از رفلاکس معده پیشگیری کرد؟

بی شک تغییر در سبک زندگی، از ابتدایی ترین روش های پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی است، پرهیز از مواردی که در بالاتر ذکر شده است می تواند به بهبود علایم رفلاکس یا ریفلاکس و پیشگیری از بروز آن کمک کند.

بنابراین اگر به رفلاکس معده مبتلا هستید درمان رفلاکس معده با عسل، از بهترین روش هاست همچنین خوردن غذا به اندازه، پرهیز از پرخوری، کاهش مصرف فست فود، نوشابه های گاز دار، سس آماده به خصوص سس قرمز و غذاهای سنگین و زیاد چرب، کم کردن مصرف چای، ترک سیگار و قلیان، کاهش وزن و داشتن برنامه منظم ورزشی (حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه) در کاهش علائم یا پیشگیری از رفلاکس مؤثر هستند. در ضمن کنترل استرس و تعدیل فشارهای روانی در کنترل رفلاکس بسیار مؤثر است.

خوردن این غذاها ممنوع!

آگاه با بیان اینکه بیماران مبتلا به ریفلاکس به سادگی با دارودرمانی و رعایت رژیم غذایی خاص بهبود می یابند: این بیماران باید از مصرف غذاهای چرب و حجیم خودداری کرده و بین غذا، آب و مایعات ننوشند. مصرف غذاهای آبکی و شل هم به این افراد توصیه نمی شود. بیماران مبتلا به ریفلاکس نباید بلافاصله پس از صرف غذا دراز بکشند. ضمن اینکه مصرف سیگار، دخانیات و هم برای مبتلایان به رفلاکس ممنوع است.

پزشکان با اشاره به موادغذایی که رفلاکس را تشدید می کنند، تصریح می‌کنند: بیماران باید از مصرف ترشی، ادویه، سرکه، خیارشور، غذاهای چرب به ویژه فست‌فودها و پیتزا به علت وجود پنیر چرب در آن ها، پیاز خام، پرتقال، گوجه‌فرنگی، نوشیدن مایعات بخصوص نوشابه در میان غذا خودداری کنند.
مبتلایان به رفلاکس نباید بلافاصله بعد از غذا بخصوص در وعده شام دراز بکشند و فاصله سه ساعتی بین این وعده و خواب را حفظ کنند. دزار کشیدن بلافاصله بعد از غذا رفلاکس را تشدید می‌کند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی